ΧΡΗΣΙΜΑ

Η καθαριότητα είναι μισή… αρχοντιά

1. Η τακτική και σωστή καθαριότητα του χαλιού αποτελεί θεμελιώδη φροντίδα. Το σκούπισμά του γίνεται μόνο με την ηλεκτρική σκούπα. Γυρίστε πρώτα το χαλί ανάποδα και πατήστε το ελαφρά ώστε να πέσει η σκόνη που συγκρατούν οι κόμποι. Μετά σκουπίστε την πίσω πλευρά με τη σκούπα, καθαρίστε το πάτωμα από τη σκόνη και τέλος σκουπίστε και το πέλος.

2. Εάν το χαλί είναι υφασμένο με ανεξίτηλα νήματα και λερωθεί, σκουπίστε το με μια βρεγμένη πετσέτα. Εάν τα νήματα δεν είναι ανεξίτηλα και ο λεκές δεν διαλύεται με το νερό, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού ταπητοκαθαριστή. Μη ρίχνετε σπρέι εάν δεν είστε σίγουροι ότι τα χημικά που εμπεριέχονται δεν θα βλάψουν το χαλί και ποτέ χωρίς τη συμβουλή ειδικού.

3. Λεκέδες επικίνδυνοι, όπως το κόκκινο κρασί, η μελάνη, ποτά με χρωστικές καθώς και χημικοί λεκέδες απαιτούν άμεση αντιμετώπιση,σκούπισμα με απορροφητικό χαρτί και προσφυγή στις γνώσεις των ειδικών. Σε περίπτωση που κολλήσει κάποια τσίχλα στο χαλί, τρίψτε ένα παγάκι πάνω της, ώστε να παγώσει και να στερεοποιηθεί, μετά αφαιρέστε τη με προσοχή.

4. Τα χαλιά σας είναι πολύτιμα και πολλές φορές ανεκτίμητα, για αυτό μην εμπιστεύεσται εύκολα ανθρώπους που δεν είναι διαπιστευμένοι για τον καθαρισμό και την φροντίδα τους. Δώστε τα χαλιά σας σε εταιρίες που είναι διαπιστευμένες από τον σύλλογο ταπητοκαθαριστών αττικής και φέρουν το σήμα του συλλόγου.

Ταπητοκαθαριστήρια – Εμπόριο Χειροποίητων Χαλιών

“Σταύρος Ηλ. Κατσαφάδος”